АВТОР: Елени СидераСолар плексус се намира в предната част на корема

...
АВТОР: Елени СидераСолар плексус се намира в предната част на корема
Коментари Харесай

Тандемът “слънчев сплит – сърдечна чакра Манипура”

АВТОР: Елени Сидера

Солар плексус се намира в предната част на корема – като опишем окръжност към пъпа, да кажем на пет пръста разстояние от него. Наречен е Слънчев, защото структурно прилича формата на Слънцето. Известен още като целиакия сплит. Терминът " плексус " се отнася до набор от нишки, вплетени в системи, (мрежи) в телата ни, а " целиакия " означава коремен, коремна. Автономен център с нервни кафези в тялото, виновен за инервацията на хранопровода, стомаха, жлъчния мехур, бъбреци, надбъбречни жлези, далак, черен дроб, панкреас.  Регулира метаболизма, отделянето на жлъчка, панкреатичен сок, перисталтиката на стомаха, дванадесетопръстника, фино и дебело черво. Той е кръговото кръстовище на Блуждаещият нерв, (нервус Вагус) който продължава към стомаха и всички храносмилателни органи. Няма край описанието на отговорностите този сплит. С какви проблеми се срещаме най-често, когато системата не работи вярно?

Непоносимост към глутен – дали това е заболяване на днешните генерации? – вероятно –да! Защо? Отговаря ни историята - в миналото и то не доста от дълго време, нашите баби и дядовци са отглеждали пшеница, ечемик и други житни растения, по този начин като че ли отглеждат свое дете! С цялата си обич към дребното зрънце и поклонение пред него. По тяхно време, та и преди него, съвсем на никое място не намираме информация, не е разказано, че на хората им прималява или ги боли стомах като хапват самун. Кутията на Пандора се отваря през 1901 година от Джон Франсис Куини създател на  компанията Монсанто в Сейнт Луис, Мисури. Стартира със профилирано произвеждане на хранителни добавки във тип на изкуствени подсладители. В тандем със сина си трансформират Монсанто в световна агрохимическа и селскостопанска биотехнологична корпорация. През 2005 година купуват компанията Семинис,  производител на семена, зеленчуци и плодове. През 2008 година гълтам още петдесет компании, несъмнено и те свързани със селско стопанство. Малко по-късно, обществото и медиите упрекват Монсанто в биопиратство и основаване на опасност в биоразнообразието на планетата.  Колко би трябвало да си черен, с цел да ти се насочат такива искания – толкоз, че да затриеш живота! И по този начин, хлябът на баба и дядо остава в историята, отровата на Монсанто и сходните на нея компании и корпорации проникват по всевъзможни способи в почвата по света от години. По този път на роман минах с цел да стигна до цлиякията, която е актуалният камшик – непоносимостта към глутен. Хората развиват инфектиране и увреждане на чревния тракт когато одобряват артикули, съдържащи глутен. Той блокира опцията да се задържат и усвоят поетите храни, вследствие на токсини или възпалителни процеси. Среща се в хляба, неговите производни и зърнени храни, без ориз, киноа, елда и още няколко. Коремната стена реагира и провокира имунна реакция.

Чакрата, енергийният портал към слънчевия сплит се споделя, Манипура. Името и се превежда като „ Блестящ драгоценен град “ и се показва от стихията огън. Цветът е жълт, златен като Слънцето. Енергиен вход към храносмилателната система, жлъчния мехур и всичко което изброих нагоре за Слънчевия сплит. Свързва се със самочувствието, мотивацията за преследване на цел, идентичност, воля. Доминантни емоции са чувствителността, персоналната власт и егото. Манипура е силата да се справяте с нещата и методът по който „ смилате “ живота си. Можете ли да отстоявате себе си, мощен и самоуверен ли си, заслужен за обич и почитание, по какъв начин се усещате в света?

Целите в живота, които преследваме и заплащаме с цената на всичко, твърде постоянно пораждат висок адреналин и спортна настройка. Ако са сложни за реализиране или все някак се изплъзват, ни стимулират да вложим от ден на ден хъс и сила. Малко по малко се вкарваме в продължителен стрес, стопираме да ядем или се тъпчем с бързи захари, прекомерни мазнини което води до резултата на изнервеният корем. Неправилната обработка на храните, синдрома на раздразнените или пропускливи вътрешности вредят на цялата машина – целиакия сплит. Хранителни разстройства, язви, диабет, както и с проблеми с панкреаса, черния дроб и дебелото черво, се трансформират в изложение на психосоматичната ни характерност.

Манипура-Огън е интензивно деяние и промяна. Да си позволите да растете, да се изкачвате крачка по крачка по-нагоре.  Да предприемате дейности в посока осъзнато унищожаване на  моделите, които към този момент не работят за вас. Противоречията които изпитвате, моментите на яд, прокрадната злоба или други не до такава степен приятни черти, Манипура ще ги изгори в огъня си. Начинът е да се забележим в профил, да бъдем откровени признавайки си, че хигиената в постъпките и мислите към другите ни прави по-чисти души. Личното ни Слънце – Манипура е център на нашата сила, която ни оказва помощ да формираме постоянни прочувствени връзки.

Опитайте да трансформирате инерцията в придвижване. Кажете - не, благодаря, това не е за мен! - когато обществена покана, работа или държание в границите на една връзка не ви се костват подобаващи, без да се притеснявате за това, което другият човек мисли за вас. Когато пред вас се появи нова опция да ви изведе от зоната ви на комфорт, приемете я! Ще извършите скокове във вярата в личните си благоприятни условия.

Силата да поемете отговорността за живота си с дисциплинираност, честност и ангажираност е огъня на Манипура който ще ви води.

Бъдете здрави, искам ви във всеки един миг да сте осъзнати за себе си!


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР